Affärsrådgivning med stöd till ledning och ägare


Erfarna rådgivare från Provecus  har bidragit i strategiska processer
De medverkar i att göra upp planer och ser till att planer genomförs - Snabbt, Enkelt och Säkert

Kvalitetssäkrade erfarna rådgivare

Särskilt utvalda personer med mångårig näringslivserfarenhet som matchar ditt uppdrag

Kvalificerad rådgivare, Affärsutvecklare Retail

91%
göran staaf

Göran har lång erfarenhet av Detaljhandel och Retail i ledande befattningar. Han har breda och djupa kunskaper inom etablering av nya butiker, nya koncept och strategisk konceptutveckling. Dessutom erfarenhet av marknadsföring, sälj- och sortimentsstrategi och butiksdrift inom FMCG.

Han har även startat och drivit eget bolag och har varit delaktig i initalskedet av en start-up. Göran är en mycket kompetent agil projektledare som hjälper organisationer med att driva både investeringsprojekt och utvecklingsprojekt i mål.

Kvalificerad rådgivare - HR, IT-Management

86 %
Lotta Asplund

Lotta har en mångårig erfarenhet från IT-Management branschen i olika ledande roller inom främst offentlig sektor. med ledarskap, HR, Coachning . Hon har en har en djup kompetens inom inom, HR området, individ och organisationsutveckling/förändring i en kombination med en bred kunskap kring arbetsmarknaden. Gör uppdrag inom, HR området, individ och organisationsutveckling/förändring samt startup´s och starta eget. Har lång erfarenhet att såväl operativt som strategiskt

Anni Blomster

Affärsutvecklare - Ledarutvecklare

87%
anni blomster

Anni är en passionerad strategisk och operativ förändringsledare som skapar engagemang och resultat. Hon har erfarenhet från ledande roller i fyra ”Turn-Around-bolag” inom nordisk, holländsk och polsk detaljhandeln. Tydliga mål, transparens, prestigelöshet och en bra kommunikation har alltid varit nyckelord i ledarskapet för skapa resultat och delaktighet hos medarbetarna.

Kvalificerad rådgivare - export och internationalisering

92%
Kunskaper

Sture har mångårig och omfattande erfarenhet av att bygga internationella affärer. Hans erfarenhet omfattar allt från affärsutveckling, konsulting, föreläsningar, projektledning till coachning mot företag som vill växa internationellt. Sture har en genuin passion för att tillsammans med företagen bygga upp en robust och hållbar internationell försäljningsverksamhet. Med sin klarsynthet och kommunikativa förmåga så bygger han upp ett förtroende och framgång som smittar av sig vilket ofta leder till nya affärsmöjligheter. Inriktningen är huvudsakligen mot tillverkande SME-företag.

Rådgivare kommunikations-innovations och verksamhetsutveckling

85%
KUNSKAPER

Hans har en bred erfarenhet inom flera områden; marknad, försäljning, kommunikation, strategisk utveckling, digitalt/IT och ledarskap. Detta såväl i Sverige som Norden. Drivit stora förbättrings- processer, starkt framåtlutad, utvecklat team framgångsrikt och levererat mervärden såväl till ägare som kunder. Missionerar om fördelarna med att arbeta integrerat och inte i silos Har arbetat på flera nivåer, olika branscher, i olika faser såväl nationellt som nordiskt. Engagerande, kommunikativ, nydanande agil och kommersiell ledare med förtroende och genomförandekraft. Balansspelare med starkt intresse för den spännande tid vi har nu, men som också ska omsättas i företagets affär och dess kunder.

Senior rådgivare till företag

86%
Ole Arvesen

Ole's passion är att med stor lyhördhet förstå kunders situation och i nära samarbete hjälpa dem att lyckas med sina utmaningar. Till skillnad från att jaga konsultarvoden. Ole har lång operativ erfarenhet från företag inom IT, konsulting, outsourcing, verkstad, resor och finans. Spetskunskap inom Systemupphandlingar (se. www.systemupphandling.se), Digital Transformation, GDPR och Business Intelligence.

Peter Westerståhl

Marknads och kommunikationsanalytiker

84%
Peter Westerståhl

Peter är en av Sveriges mest erfarna analytiker av marknader, målgrupper och reklam. Han har ett resultatinriktat och pragmatiskt arbetssätt. Hans styrka är att identifiera kunders och kundgruppers attityder och beteenden, för att kunna utveckla grunder för kommunikation och utveckling av kunderbjudanden

Rådgivare, analys - marknadsföring / kommunikation

79%
Maj Bonde

Maj har startat och drivit stora samprojekt med olika mediaaktörer om mediers påverkan på miljön, och byggt upp och utvecklat samt ledde en nordisk grupp med uppgift att jobba med reklamutvärdering på nordisk basis. Utvecklat och lett säljutbildningar, både i Sverige och övriga Norden

Affärsrådgivare. Tillväxtfrågor med utgångspunkt i varumärkets position, utvecklingspotential och kommunikation

94%
daniel berglind

Daniel har ägnat största delen av sitt näringsliv åt att bygga starka och livskraftiga varumärken. Dels som VD och strateg genom att starta och driva ett antal reklambyråer och dels som chef på en av de stora svenska bankerna, med ansvar för säljsupport, marknadsföring, BI och CRM.

Lednings styrelsestöd - Försäkring och finans - tech

85%
Henrik Werner

Henrik är idag rådgivare och arbetar i styrelser i flera entreprenörsbolag med fokus på både digital och analog affärsutveckling, speciellt inom försäkring och finans. Han har ett brett nätverk, van att jobba med myndigheter, utnyttjar traditionella erfarenheter för att kunna kund-/marknadsanpassa InsureTech och Fin Tech verksamheter och är en positiv och utåtriktad person.

Senior rådgivare affärsutveckling

91%
rozze baleng-soultani

Rozze har en bakgrund som företagare med anställda, jurist, head of people & culture för ett globalt techbolag samt har arbetat som affärsstrateg för ett investmentbolag i miljardklassen. Han besitter en kombination av erfarenhet och kunskap för att kunna hjälpa organisationer och ledare med hållbara HR- och affärsstrategier. Ett special-område är ledarskap och motivation samt projektledning bland från tech, healthcare och real estate. Rozze har tidigare bistått klienter såsom IKEA, Tagehuskoncernen, AIG, Profi Real Estate, The Absolut Company och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Senior rådgivare affärsutveckling

83%
KUNSKAPER

Per Möller har mångårig erfarenhet från roller som vd, affärsområdeschef, senior managementkonsult, med arbete för både mindre företag, medelstora företag i privat sektor. Flera av rollerna har omfattat besvärliga situationer där verksamheten har behövts omstruktureras och ändra inriktning, med effekter på bemanning och utvärdering av delar av verksamheten. I flera andra roller har Per's uppgift varit att öka försäljning med affärsutveckling och försäljningsutveckling, från produktutveckling till introduktion på nya marknader.

Agneta Rognli

Kvalificerad rådgivare Marknad, Kommunikation, Affärsutveckling

89%
agneta rognli

Agnetas sinne för detaljer kopplat till strategiskt tänkande och ett pragmatiskt grundfokus, driver projekt framåt och levererar resultat. Många år i internationella företag har gett vana att växla mellan olika företagskulturer och sätt att göra affärer inom B2B och B2C. Drivit egen konsultverksamhet de senaste åren med ett visst fokus på mindre företag och start-ups. Konkret erfarenhet av strategisk och praktisk marknadsföring, event marketing och säljledning

.

Rådgivare - IT-start-ups

79%
ANDERS LILING

Anders har spenderat många år i IT-branschen. Senaste 14 åren som VD. Styrka och intresse inom strategier och affärsplaner för startups och tillväxtföretag. Att skapa en effektiv organisation och löpande utvärdera densamma är avgörande för ett bolag i stark tillväxt eller motgång. Att få rollerna mellan ägare, styrelse och ledning att fungera optimalt baserat på lagd strategi ligger honom varmt om hjärtat. Anders är certifierad hos Styrelseakademien avseende “Styrelseledamot noterade bolag”.

Kvalificerad Rådgivare Företagsutveckling

93 %
Andréanne Silén

Andréanne är en sann entreprenör med förmåga att skapa starka strukturkapital, effektiva team samt exceptionell förmåga att växla mellan operativ och strategiskt arbete.

Med en passion för starka varumärkeskoncept, konsumentprodukter, service, kundupplevelser och hållbarhet är starka drivkrafter, grundat i mer än 20 års erfarenhet i internationell företagsmiljö, främst inom FMCG.

Bred erfarenhet av e-handel, försäljning, förhandling, digital kommunikation.

Senior Projektledare och utbildare - Förändringsledning och NLP

78%
KUNSKAPER

Tommy har en lång och gedigen erfarenhet att arbeta med komplexa program- och projekt som tillsammans med rollen som förändringsledare skapat långsiktig kundnytta. Tommy är en Senior Projektledare med en unik förmåga att skapa tillit och engagemang inom projektgruppens medlemmar för att möjliggöra effektiva resultat inom organisationen.

Håkan Magnusson

Kvalificerad Rådgivare Företagsutveckling

85%
Håkan Magnusson

Erfaren ledare och verksamhetsutvecklare med gedigen bakgrund i företagsledning inom främst Life science/FMCG/Retail. Med djup kompetens inom marknadsföring, försäljning och affärsutveckling har Håkan erfarenhet av såväl start-ups som turn-arounds, förvärv och organisk tillväxt via god affärsplanering. 

Senior Marketing Executive med passion för förändringsarbete

86%
Nikolas Georgii

Nikolas står för kommunikation, struktur och passion, tre ord som betyder mycket för honom. Hans militära bakgrund bidrar till att vara ”doer” -mentalitet och resultatorienterat tankesätt. Nikolas är en inbiten optimist och lagspelare som alltid vill ta fram det bästa i varje lagmedlem. När bolag står inför ett utmanande förändringsarbete vill han vara en del av lösningen.

Senior rådgivare - Ledning,  IT, konsultverksamheter

85%
bo ringdahl

Bo är en kvalificerad företagsledare, med erfarenhet av att bygga, utveckla och leda IT- och konsultföretag. Han har framgångsrikt verkat i personal- och teknikintensiva såväl som i kreativa organisationer. Under de senaste 30 åren har han i roller som VD, affärsområdeschef eller styrelseledamot, jobbat med tillväxt och lönsamhet. 

GDPR-konsult och dataskyddsombud

88%
Carlo Stecksén

Carlo har ett förflutet som affärsutvecklare av kundlojalitetsprogram och i frågor som rör hantering av persondata. Med sin långa erfarenhet av olika branscher erbjuder Carlo en pragmatisk syn på hur företag ska navigera i det nya GDPR-landskapet. Medgrundare av Happy DPO som erbjuder företag att prenumerera på dataskyddsombud och digitala GDPR-tjänster.

Rådgivare för Advisory Board - Team

Senior Rådgivare - Förändringsledning, Advisory Board

96 %
KAPACITET

Gunnar är en erfaren ledare med stor erfarenhet av förändring under svåra omständigheter. I företagsledningsroller och IT-ledningsroller med fokus där affär, produktion och information möts för att skapa nya värden. Lång erfarenhet inom Bank och Finans samt logistik. Och med tydliga mål, balansering av intressenter få mätbara förändringar att ske i verkligheten.

Branscher och specialistområden

Branscher

Hotell och restaurang

Företagande med såväl företag som konsumenter som kunder. Omfattar också upplevelser, konferenser, eventindustri

Reklam, PR och marknad

Positionering, varumärkesplattformar, kommunikationsstrategi, kanalval etc

Media och information

Innehållsproduktion, för online, tryckta medier, digitala och video/film. Publicering på nya och klassiska kanaler

Tillverkande industri

Produktionsplanering, kvalitetsfrågor, kundanpassning, standarder, inköp och sourcing

Verkstad

Utveckling av teknik, innovationer, produktionseffektivitet, säljutveckling inom B2B

Resebyrå och turism

Bokning och beläggning, utveckling av online och tjänster, paketering mot företags- och konsumentmarknader, upplevelser, destinationer

Kommunekonomi och utveckling

Verksamhetsstyrning, aktiviteter inom politiknära administration, effektivisering av offentliga verksamheter, underlag för politiska beslut

Partihandel och grosshandel

Återförsäljning mot företagsmarknad och mot detaljhandel, komponenter och slutliga lösningar

Hälsa och sjukvård

Produktion av allmänvård och specialistvård, medicinsk verksamhet, tandläkare, sjukgymnaster 

Specialistområden

Ledningsstöd

Stöd vid framtagning av affärsplan och andra underlag för strategiska vägval. Coachning av ledare på senior nivå

Advisory Board

Kontinuerligt stöd av team av rådgivare, strategiska styrelseliknande beslut och fördjupning inom områden som är prioriterade för dagen

   Kapitalanskaffning

Bedömning av behov och typ av kapital som behövs för finansiering. Framtagande av underlag för val av typ och samarbetande finanspartner

Internationalisering

Tillväxt med nya geografiska marknader, val av metod för internationalisering, franchising, exportpartners

Organisationsutveckling

Vidareutveckling av styrmodell, organisation och ledsagande i organisationsförändring, underlag för rekrytering och avveckling

Marknadsföring - kommunikation

Utveckling av plattform för kommunikation, stöd vid val av kommunikationsstrategi, stöd vid genomförande av kommunikation och marknadsföring

Försäljning

Utveckling och transformation av säljkår, re-organiserande av modell för försäljning, personlig försäljning och systemstödd försäljning

Logistik

Analys av logistikkedjor, support för definition stöd i digitala tjänster och fysisk hantering

Inköp

Vidareutveckling av stöd för inköpsprocesser, inklusive sourcing, inköp, förhandling och strategier för varuförsörjning

HR - Personal

Utveckling av personal, personaladministrativa rutiner, förhandlingar, avveckling och rekrytering

GDPR

Konkret stöd till Data Protection Officer, utveckling av modell, kontinuerlig support

Skede och situationer

Tillväxt

Förvärv - uppköp - fusion

Vi förbereder diskussionen innan möten med finansiärer, och stöttar i utvärdering av alternativ

Kunderbjudande och kommunikation

Stöd för vidare utveckling av ambition och vision, val av och storlek på målgrupper, budskapsoptimering

Säljutveckling

Styrning och utveckling av säljkår, metoder för branschspecifikt säljarbete och stödsystem, rutiner

Internationalisering och export

Handlingsalternativ för val av marknader, strategier för att gå in på nya marknader, val av set-up, identifiera samarbetspartners

Digitalisering

Kartläggning och prioritering av möjligheter i företagets digitalisering, stöd vid implementering av digitala verktyg, koppling till förändrad verksamhet

IT och verksamhetsutveckling

Kartläggning av behov och möjligheter i nästa steg av IT-utveckling, bedöma valbara alternativ och beskriva konsekvenser

Nystart

Affärsplan

Stöd och format för affärsplan, säkerställa acceptans och genomförande av planen

Marknadsanalys

Beskriva potential, volymer och intäktsmöjligheter på givna områden

Finansiering - kapitalanskaffning

Stöd vid beskrivning av kapitalbehov, vägledning för val av metod för kapitalanskaffning, framtagning av underlag och villkor för vald typ av finansiering

Företagsstruktur och ägarfrågor

Ledsagande i process för ägardiskussioner, aktieägaravtal, inför, under och efter företagsstart, hantera parnerfrågor

Verksamhet och drift

IT och verksamhetseffektivisering

Översyn av effektivitet i pågående verksamhet, ledsagande för prioritering och genomförande av åtgärder med mest effektivitet, och dessas krav på stöd i IT-lösningar

Försäljning och intäktsfrågor

Översyn och erfarenhetsbedömning av vilka försäljnings-, intäkts, pris- och volymfrågor som bör prioriteras, och hur detta skall genomföras

Ekonomi och bolagsstyrning

Översyn av strukturer för rapportering, beslutsstöd och organisatorisk bolagsstyrning, mellan ägande, styrelse, ledning och övriga beslutsnivåer

Turn-around

Framtagning av plan för turn-around, se till att planen kan genomföras, är accepterad av de som skall genomföra, och godkänd av beslutande nivå

Kostnadsrationalisering

Bedöma och prioritera områden för kostnads-rationalisering; vara second opinion på vad som är genomförbart och med sannolikhet för lyckat resultat

Samgående och fusion

Identifiera och kartlägga möjliga partners, vara behjälplig i att skapa kontakt, bistå inför förhandlingar

Outsourcing

Bisto i frågor som rör överväganden om outsourcing, bedöm vad som kan outsourcas effektivt, och på vilket sätt det skall genomföras, inklusive affärsförhandling med partners

Affärsutveckling

Bistå med affärsplan och med konkret och handfast utveckling av affärsmöjligheter. Leda snabba processer för att identifiera och säkra genomförande av affärsutvecklingsaktiviteter

Ompositionering

Försåt behov och möjligheter för ompositionering, bedöma rätt tajming för ompositionering, ordningsföljd på åtgärder och stötta inför och under förändring

Transformation

Beskriva hur förändring på djupet kan ske och dess konsekvenser för företaget, bistå med stöd under förändringsresan, vara förändringsledare

Digitalisering

Identifiera och värdera möjligheter till digitalisering i verksamheten, internt och gentemot externa kontaktytor, inklusive kunder och leverantörer. Välj områden och vara stöd vid införandet av nya lösningar

Kvalificerad affärsrådgivning

Särskilt utvalda yrkespersoner med mångårig näringslivserfarenhet

Provecus ger stöd till ledning och ägare med att ta fram planer och se till att planer genomförs. Snabbt, enkelt och säkert.

Vi matchar rätt kompetenser, erfarenheter och personliga egenskaper med de behov som medelstora och mindre växande företag har från tid till annan. Provecus gör det temporärt, snabbt, fokuserat och avgränsat, som ”gig”. Inte som interimslösningar under lång tid eller konsultinsatser med långa utredningar och rapporter.

Det är ren rådgivning, baserad på mångårig erfarenhet från skilda situationer. Det är därför vi kallar oss rådgivare och inte konsulter.

Vi delar med oss av mångårig erfarenhet från såväl rådgivande roller som operativa befattningar i näringslivet. Både specifik kunskap och en bredare förståelse för företags olika faser, och hur det ska hanteras för att verksamheten skall utvecklas vidare eller förändras.

Vår vision är att ge stöd i strategiska frågor som vägval och andra större frågeställningar. Rådgivning som rör händelser utanför ett företags dagliga och löpande verksamhet. Vi är vana vid att beskriva problem och reda ut hur dessa kan lösas. Och ge rätt förutsättningar för ordinarie organisation att genomföra. Inte sällan märker vi att nya ögon ser lösningar som verksamheten har missat. Lösningar som kräver relativt liten insats för att göra stor skillnad.

Vår insats varar mellan 4 timmar, 4 dagar eller 4 veckor. Den inleds alltid med ett möte digitalt på distans där uppdraget definieras och en fortsättning bestäms.