Vad betyder Live Shopping i enkla termer?

0 kommentarer

av Andréanne Silén 

April 14, 2021

Vilka är lärdomarna från de som tidigt prövat Live Shopping?

Live Shopping är TV shop 6.0 - man får följa med i en live streaming, man kan interagera och chatta med ”hosten”, man kan titta på produkten, gilla den, lägga produkten i kundkorgen och genomföra köpet utan att lämna själva live streaming.  

De första stegen för att lära

Om man bara ska testa live shopping, så kan man vända sig till gratis plattformar såsom Facebook live eller Instagram live och på så sätt doppa fötterna, föreslår Emma Lythell, VP Sales på Bambuser

Bambuser till exempel säljer tekniken för att sända ut en live shopping show, enkelt från en mobiltelefon. Du kan välja att göra det i butik, hemma, på stan eller i en studio, det är upp till kunden och görs direkt från mobiltelefon.

Köpet görs på ehandels egen hemsida – till ex. Cervera, Lindex eller Kjell och Company.

Är Live Shopping en ny kanal?

Live Shopping i praktiken

Live shopping är ett säljevent – i en värld där det är en större utmaning att få konsumentens uppmärksamhet skapar Live Shopping ett bra säljevent. Kopplar man dessutom in influencers tillsammans med deras publik kan det bli ett säljevent med stor effekt, säger Moon Soon Suck, VD och grundare av Panagora.

 Dessutom hjälper all data som företagen får under en live shopping show att förstå vad konsumenten vill ha, vad de ska köpa in, vilken typ av marknadsföring de ska göra, etc.

Live shopping bygger oftast på en befintlig e-handel närvaro och business. Erica Dalle, marknadschef på Cervera, förklarar att man, som e-handlare alltid försöker att förbättra kundupplevelsen – hur kann man göra shopping roligare, mer interaktiv – och att just där blir live shopping en perfekt lösning för att erbjuda en roligare shoppingupplevelse på ett interaktivt sätt med kunderna. Det är också viktigt för ett varumärke att våga testa något nytt, trendigt, och erbjuda värdefullt innehåll till sina kunder.

Fyll i din mail nedan så skickar vi den kompletta rapporten!

Om författaren

Andréanne Silén

Affärsrådgivare; FMCG, Retail, Omnikanal

Andréanne har över 20 års erfarenhet i internationell företagsmiljö, främst inom FMCG. Passionen för starka varumärkeskoncept, konsumentprodukter, service, kundupplevelser och hållbarhet är starka drivkrafter.

En sann entreprenör med förmåga att skapa starka strukturkapital, effektiva team samt exceptionell förmåga att växla mellan operativ och strategiskt arbete.

Bred erfarenhet av e-handel, försäljning, förhandling, digital kommunikation, omni-channel strategi, strategisk varumärkesarbete och 360 marknadsföringskommunikation. Bördig från Schweiz, bosatt i Sverige, flytande i franska, svenska, engelska och tyska.

Anmäl dig här och få våra nyhetsbrev och utskick