(Uppdaterad) Live Shopping – en del av e-handel

0 kommentarer

av Andréanne Silén 

March 14, 2022

Live video shopping – tidiga lärdomar

Live Shopping är TV shop 6.0 - man får följa med i en live stream; interagera och chatta med ”hosten”; titta på produkten, gilla den, lägga produkten i kundkorgen och genomföra köpet utan att lämna själva live streamen. 

Vad är resultaten hittills?

Live streaming av video gör det möjligt för företag att skapa upplevelser runt butik i online-världen. Och genom att koppla aktiviteter i sociala medier, blir det fler starka möjligheter till events och uppmärksamhet i butik.


Men eftersom det är interaktivt så blir det extra starka möjligheter att förvandla tråkiga och tekniska produktbeskrivningar till naturliga samtal. Till skillnad från traditionell TV-shopping är live shopping evenemang inte förinspelade, så det blir ett större engagemang med realtid och uppriktiga konversationer.

Fördelar med Live Shopping

Fördelarna jämfört med traditionell e-handel är flera:

  • Högre engagemang
  • Högre konverteringsfrekvens
  • Lägre kostnad per order
  • Förmåga att demonstrera en produkt i en rad kategorier
  • Bygga upp varumärkeskännedom
  • Uppmuntrar till impulsköp

Om författaren

Andréanne Silén

Affärsrådgivare; FMCG, Retail, Omnikanal

Andréanne har över 20 års erfarenhet i internationell företagsmiljö, främst inom FMCG. Passionen för starka varumärkeskoncept, konsumentprodukter, service, kundupplevelser och hållbarhet är starka drivkrafter.

En sann entreprenör med förmåga att skapa starka strukturkapital, effektiva team samt exceptionell förmåga att växla mellan operativ och strategiskt arbete.

Bred erfarenhet av e-handel, försäljning, förhandling, digital kommunikation, omni-channel strategi, strategisk varumärkesarbete och 360 marknadsföringskommunikation. Bördig från Schweiz, bosatt i Sverige, flytande i franska, svenska, engelska och tyska.

Anmäl dig här och få våra nyhetsbrev och utskick