Anna-Karin Lingham

Kvalificerad affärsrådgivare, marknadsföring, försäljning och affärsutveckling

92%
ANNA-KARIN LINGHAM

Anna-Karin är civilekonom med inriktning mot marknadsföring, utbildad vid Uppsala Universitet. Hon har arbetat med marknadsföring, varumärkes- och affärsutveckling både internationellt och nationellt. Hon har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom såväl Axfood som entreprenörsföretaget Hästens Sängar.Även som interimschef och bl a varumärkeskoncept för Apotek Hjärtat, Björn Borg och Orkla Care.

Anna-Karin har utnämnts till Årets Mentor och skrivit handboken Visa ditt rätta jag, för utveckling av personliga varumärken. 

Utbildning

 • Uppsala Universitet, civ.ek. (1989)
 • Mittuniversitetet, Sociologi/Ledarskaps- och organisationsutveckling (2021)UGL (2016)
 • Ledarskapsutbildning Univ. of Pennsylvania/Coursera 2007
 • 1981-1985 Gymnasieexamen Naturvetenskaplig linje
 • 1982-1983 High school-examen, Minnesota USA Utbytesstudent, utmärkelser inom idrott och musik

Arbetslivserfarenhet

 • Lingham Enterprise AB, varumärkesexpert, föreläsare, mentor (2007- )
 • Björn Borg, Interim Marketing Director (2019-2020)
 • Apotek Hjärtat, Varumärkesutvecklare Start up (2009-2011)
 • Hästens Sängar, Koncept- / Marknadschef (2005-2007)
 • Axfood, Marknads-/Försäljningschef Private Label (1999-2005)

Referenser

"Anna-Karin is an excellent mentor. She is warm, empathetic, and strong. She is a deep well of wisdom. She is clearly highly experienced in the areas of leadership, corporate branding, and personal branding, but she is also deeply insightful in the areas of motivation, productivity, and life in general.

Anna-Karin’s insight and wisdom are priceless! I would highly recommend her as a mentor for anyone trying to find direction in their career and life whether in branding and marketing or any other field."

Expert in the IT Industry

"I en tid av hets, yta och kortsiktighet träder Anna-Karin in i ett rum eller på en scen och förmedlar lugn, värme och långsiktighet. Det är svårt att inte bli förtrollad av klokskapen och kompetensen när Anna-Karin berättar om varumärken, ambassadörskap och engagemang och den betydelse det har för organisationens överlevnad och utveckling. Hon lyssnar in och ger konkreta råd och verktyg."

Senior Entreprenör

"Anna-Karin kan verkligen fånga deltagarnas intresse och engagemang på ett fantastisk sätt. Hon förnyar sig ständigt och håller sig uppdaterad på de senaste trenderna. Anna-Karin får alltid högt betyg och alla vittnar om att de känner att de har fått verktyg som de kan jobba vidare med på hemmaplan." 

Styrelseordförande riskkapitalbolag

Erfarenhet av varumärkesbyggande i internationell miljö. Säkerställer leverans från plan, till verklighet.

91%


Energisk, drivande, idérik och positiv. Skapar kreativt driv i hela organisationer.

91%


Strategisk förmåga utan förbise viktiga detaljer. En kunskap som kan härledas till erfarenheter från entreprenörskap, samt ledande roller i större organisationer.

92%


Situationer

 1. 1
  Utveckla ett varumärke till ökat kundfokus och stärkt effektivitet i en tid av omfattande förändring på marknaden. Leda ett 20-tal medarbetare till ökat samarbete och tydligare marknadsföring.
 2. 2
  Bygga en ny sortimentsstrategi, startat flera nya varumärken och utvecklat ett nytt sortiment i en riksomfattande Startup, där ett stark traditionellt arbetssätt omvandlades till framgångsrik affärsmässighet.
 3. 3
  Utvecklat butikskoncept för etablering på 30 internationella marknader. Leda ett marknadsteam till ett tydligt internationellt varumärke i såväl marknadsföring som butik.