Om oss

Vad gör vi?

Vi på Provecus ger stöd till ledning och ägare med att ta fram planer och se till att planer genomförs. Snabbt, enkelt och säkert.

Vi matchar rätt kompetenser, erfarenheter och personliga egenskaper med de behov som medelstora och mindre växande företag har från tid till annan. Provecus gör det temporärt, snabbt, fokuserat och avgränsat, som ”gig”. Inte som interimslösningar under lång tid eller konsultinsatser med långa utredningar och rapporter.


Vår insats varar mellan 4 timmar, 4 dagar eller 4 veckor. Den inleds alltid med ett möte digitalt på distans där uppdraget definieras och en fortsättning bestäms.

Expertis och erfarenhet

Det är ren rådgivning, baserad på mångårig erfarenhet från skilda situationer. Det är därför vi kallar oss rådgivare och inte konsulter.

Vi delar med oss av mångårig erfarenhet från såväl rådgivande roller som operativa befattningar i näringslivet. Både specifik kunskap och en bredare förståelse för företags olika faser, och hur det ska hanteras för att verksamheten skall utvecklas vidare eller förändras.

Vår vision

Vår vision är att ge stöd i strategiska frågor som vägval och andra större frågeställningar. 

Rådgivning som rör händelser utanför ett företags dagliga och löpande verksamhet. Vi är vana vid att beskriva problem och reda ut hur dessa kan lösas. Och ge rätt förutsättningar för ordinarie organisation att genomföra. Inte sällan märker vi att nya ögon ser lösningar som verksamheten har missat. Lösningar som kräver relativt liten insats för att göra stor skillnad.

Våra rådgivare

Kom med som rådgivare

Provecus historia - hur det började

"För något år sedan hamnade jag i en situation med ett företag och dess ägare där det uppstått en större händelse. Deras verksamhet var verkligen i behov av ny riktning för att både nyckelkunder, konkurrenter och omvärlden hade förändrats snabbt. Jag fick frågan om vem som skulle kunna bidra med goda råd.

Verksamheten behövde en plan för nästa skede, men inte långa projekt, och fokus på tydliga nyckelfrågor med en snabb och säker lösning.

Vem skulle kunna hjälpa till med goda råd, snabbt, enkelt och säkert?

Då samlade jag en grupp personer med långvarig erfarenhet från företagande, som varit med om både framgång och motgång och svåra vägvalssituationer flera gånger om. En grupp med kompetenta rådgivare som tidigare verkat i näringslivet på senior nivå, som vd, specialist och annat. I den stunden föddes Provecus Affärsrådgivning Online.

Traditionella konsulter och bra interimspersoner skulle kunna hjälpa till. Men då hade det tagit längre tid, kostat större arvoden och kanske resulterat i omvägen via en rapport, och inte raka vägen direkt till kloka råd om vad som borde göras.

Det är människorna bakom Provecus som ger erfarenhetsbaserad affärsrådgivning, erfarna rådgivare som är fortsatt nyfikna och som tycker om att dela med av sina erfarenheter".

Per Möller

Grundare & VD