Live Shopping – exemplet Flowlife

0 kommentarer

av Andréanne Silén 

February 23, 2022

Live video shopping – Flowlife en tidig framgång

Hur det började

Flowlife’s grundare brinner för träning i alla form. Dock har de alltid saknat hjälp med återhämtning och har valt att leda vägen.

Dom såg tidigt dissonans mellan det proffsen använde och det som fanns tillgängligt för allmänheten och tog vara på det. År 2016 lanserade marknadens då enda sladdlösa massagekudde: Flowpillow. Sedan har dom lanserat många flera produkter, bland annat massagepistolen Flowgun.

Alexander Hosby, Marknadschef på Flowlife berättar hur de har gjort succé i Sverige och på väg att ta sig ut till Europa.

Live shopping ett stort lyft


Live Video Shopping är en del av Flowlifes resa som började med marknadsföring på fysiska events och sport evenemang runt om i Sverige. Under pandemin behövde företaget tänka om helt och satsa mer på sin digital närvaro och strategi. Live Shopping blev ett perfekt lösning för att komma tillbaka ”live. Flowlife hittade med Live Shopping ett sätt att ta vara på det digitala rummet. LS har blivit en fin sätt att nå ut till kunder och en ny kanal för att utbilda och berätta med om företaget och produkterna.

Tips och erfarenheter från Flowlife:

  • sätt intentionerna för LS: informera, sälja eller marknadsföra.
  • allt annat faller på plats därefter.
  • bästa tipset: våga testa! Då kan du förstå vad din målgrupp tycker om

En del av omnikanal


LS är både marketing and sales. Man kan välja att ha en stor influencer med för att driva trafiken (det kan ses som marknadsföring) men samtidigt är det också en till kanal där kunderna har möjlighet att köpa under en mer inspirerande sätt.

När vi började diskutera Live Video shopping för två år sedan – då var inte vi redo, men med stabil och kostnadseffektiv teknik har vi kommit upp

Jag tror att tekniken är en del av succé men intentionen är det viktigaste för att ha LS. Man ska tänka på vad man ska få ut av det istället  - och inte teknik.

Vi jobbar med olika funnlar – TV, Live Shopping, Traditionell online, men också idrottsevent som var vår första kanal.

Redan i detta tidiga stadie ser vi positiva effekter, framförallt har det varit lätt att testa, sen får vi se framåt hur live shopping och våra övriga kanaler kan ge bäst effekt tillsammans.

 

Om författaren

Andréanne Silén

Affärsrådgivare; FMCG, Retail, Omnikanal

Andréanne har över 20 års erfarenhet i internationell företagsmiljö, främst inom FMCG. Passionen för starka varumärkeskoncept, konsumentprodukter, service, kundupplevelser och hållbarhet är starka drivkrafter.

En sann entreprenör med förmåga att skapa starka strukturkapital, effektiva team samt exceptionell förmåga att växla mellan operativ och strategiskt arbete.

Bred erfarenhet av e-handel, försäljning, förhandling, digital kommunikation, omni-channel strategi, strategisk varumärkesarbete och 360 marknadsföringskommunikation. Bördig från Schweiz, bosatt i Sverige, flytande i franska, svenska, engelska och tyska.

Anmäl dig här och få våra nyhetsbrev och utskick