Gynnsam marknad för listningar av mindre bolag

0 kommentarer

av Provecus 

September 23, 2020

Varför är det gynnsamt hösten 2020 ?

Marknaden för att lista bolag eller ta in kapital är väldigt gynnsam just nu drivet av extremt låga räntor. Detta göds dessutom av den expansiva finanspolitik med extremt kraftfulla stödåtgärder i samband med pandemin. Detta driver på aktiekurserna till allt högre nivåer.

Många talar om TINA

TINA, det vill säga "There Is No Alternative" till aktier för investerare som jag avkastning. Många av de noteringar som gjorts fram till idag har också blivit kraftfullt övertecknade som aktuella Readly och Implantica  som båda övertecknades cirka 10 gånger. Även mindre bolag  som tex ES Group övertecknades 6 gånger. Mao det finns gott om kapital som jagar avkastning varför det är en bra tid att ta in tillväxtkapital nu tex via en emission eller notering.

Särskilda frågor för mindre bolag

Vi på Skills Corporate Finance fokuserar främst på teknikdrivna bolag i tillväxtskeden. Att välja rätt transaktionstyp och göra rätt värdering kan vara avgörande för en framgångsrik finansiering. Skills-teamet har svårslagen erfarenhetsbas när det gäller finansieringslösningar i tillväxtbolag. Välkommen att kontakta oss.

Om författaren

Provecus

Provecus Affärsrådgivning Online - Ger stöd till ledning och ägare med att ta fram planer och se till att planer genomförs.

Snabbt, enkelt och säkert.

Vi matchar rätt kompetenser, erfarenheter och personliga egenskaper med de behov som medelstora och mindre växande företag har från tid till annan.

Renodlad rådgivning, baserad på mångårig erfarenhet från skilda situationer. Det är därför vi kallar oss rådgivare och inte konsulter.

Anmäl dig här och få våra nyhetsbrev och utskick