Fällor som ambitiösa start-ups kan undvika

0 kommentarer

av Anders Liling 

June 9, 2020

Många start-ups arbetar med ansträngda resurser, både kapital och personal. Och i högt tempo. Så lockelsen i att ta in kapital är uppenbar. Men, frågan är hur Fällor som ambitiösa start-ups kan undvika.

Först av allt, vänta med att ta in kapital. Det finns tusen skäl till att vänta men några av de viktigaste är:

Var säker på att du har lärt dig marknaden. Läs på, Googla, analysera och diskutera. Du kommer troligen bli ganska nedslagen om du har gjort ett bra jobb. Någon har redan introducerat din idé eller har misslyckats med introduktionen, det är här du hittar din "edge". Vad är det du har som är unikt, har spets eller är din affärsmodell unik och skalar globalt? Det är din "edge" som gör skillnad, och om du mot förmodan är först och framgångsrik så måste du ha identifierat den ändå för snart har du konkurrenter flåsande i nacken och då måste du vara säker på varför du är bättre än de är.

Bygg din första pitch som om det är ditt första kundmöte

Boka "kundmöten" med dina vänner, potentiella kundkategorier och andra i det ecosystem som din marknad består av. För det är alltid någon som ska betala för din idé och de är faktiskt de som avgör om

Om författaren

Anders Liling

Anders har spenderat många år i IT-branschen. Senaste 14 åren som VD. Styrka och intresse inom strategier och affärsplaner för startups och tillväxtföretag. Att skapa en effektiv organisation och löpande utvärdera densamma är avgörande för ett bolag i stark tillväxt eller motgång. Att få rollerna mellan ägare, styrelse och ledning att fungera optimalt baserat på lagd strategi ligger honom varmt om hjärtat. Anders är certifierad hos Styrelseakademien avseende “Styrelseledamot noterade bolag”.
Full bakgrundsprofil

Anmäl dig här och få våra nyhetsbrev och utskick