Detta händer när affärsplaner brister

0 kommentarer

av Provecus 

June 12, 2020

Provecus Rådgivare Peter och Maj beskriver vad som sker när Affärsplaner brister, och 3 tips för att få Affärsplanen att fungera;

  • Tanken bakom arbetet med en affärsplan är att peka ut en marschriktning för sin organisation och ge underlag för prioritering av de resurser som finns för att genomföra den. Många affärsplaner utförs med rimlig precision, men exemplen är många på när ett tänkt styrinstrument blivit en tandlös papperstiger.
  • Vad som händer med affären och resultatet om ledningen har en felaktig strategisk uppfattning kan vi se i praktisk verklighet. En del affärsplaner som presenteras för medarbetarna innehåller målsättningar för affärerna och verksamheten, men saknar vägledning när det kommer till hur och med vilka resurser den skall genomföras. Då spelar det ingen roll om man har rätt, det händer inte ändå
  • Tre tips för att få affärsplanen att fungera;-
  • tillåta att alla spänner bågen, tänker modigt
    - förse alla medarbetare med individuella att-göra-aktiviteter
    - förse medarbetarna med både verktyg och stöd

Om författaren

Provecus

Provecus Affärsrådgivning Online - Ger stöd till ledning och ägare med att ta fram planer och se till att planer genomförs.

Snabbt, enkelt och säkert.

Vi matchar rätt kompetenser, erfarenheter och personliga egenskaper med de behov som medelstora och mindre växande företag har från tid till annan.

Renodlad rådgivning, baserad på mångårig erfarenhet från skilda situationer. Det är därför vi kallar oss rådgivare och inte konsulter.

Anmäl dig här och få våra nyhetsbrev och utskick