Del 3 Enkla vägen för att digitalisera företagets marknadsföring

0 kommentarer

av Nikolas 

February 3, 2021

I ditt företags resa mot en högre mognadsgrad vad avser digital kundanskaffning och marknadsföring finns Google, med en rad olika tjänster, möjligheter och något som alla behöver ha en klok strategi för. Vad just ditt företag kan dra fördel av, och på vilka områden som det kan kräva mer av kunskap och resurser än vad alla företag har. 

3 avslutande delområden för digital marknadsföring

När vi greppat SEO och Content Marketing återstår både det mest kraftfulla och det mest uppenbara

 • Google my business
 • Email Marketing
 • Marknadsföringstjänster (MA)
 • Men, eftersom det är kostnadseffektivt och enkelt att marknadsföra ett varumärke på internet, betyder det också att det finns stor konkurrens, så det gäller att göra rätt och med rätt rådgivning.

  4. Google My Business

  Om ditt företag existerar på en fysisk plats är Google my Business en bra kanal för ditt bolag.

  Du kan använda den tjänsten som en platsbaserad marknadsföringsinsats.

  Att lägga till information om ditt företag på Google my Business är smidigt och enkelt. Där kan du dela din kontaktinformation, öppettider, din webbplats och till och med information om vad du säljer.

  Men huvudfokus här bör vara på innehåll som dina kunder har skapat: betyg, åsikter och foton. När en kund publicerar ett omdöme på Maps syns de i din profil och delas med alla som söker efter något i området.

  Du kan även be om denna typ av engagemang på din webbplats och via sociala medier, eller erbjuda en belöning i utbyte, till exempel en efterrätt vid nästa besök om du är en restaurang.

  På det sättet bygger du en komplett och övertygande profil för alla i området. Samtidigt börjar du bygga en global närvaro och en lokal synlighet.

  Fram till för några år sedan var det riktigt svårt för små företag att få tillgång till avancerade lösningar inom marknadsföring. Men med tillgången på lösningar som tjänst, minimeras behovet av stora investeringar vid ett tillfälle, och kan göras månadsvis.

  När allt kommer omkring, spelar storleken på ditt företag eller den tillgängliga budgeten en mindre roll nuförtiden. För som tidigare nämndes är det som är viktigt, med marknadsföring på nätet för småföretag, att vara smart och innovativ.

  5. E-postmarknadsföring

  E-postlösningar för det mindre företaget

  Även om den ursprungliga metoden för e-postmarknadsföring uppfanns på 1970-talet är ”brev” fortfarande en av de mest framgångsrika och använda kommunikationskanalerna på planeten.

  Så det är ingen överraskning att en digitalisering av brevet har skapat en väl fungerande metod i epost-marknadsföring.

  Denna strategi handlar om att planera, skriva engagerande och informativt innehåll i kombination med handlings-baserade och tidsbaserade ”triggers” eller Call To Actions (CTA).

  Tanken är att skapa en resa som fördjupar förhållandet mellan ett lead och ett varumärke genom att vara i nära och konstant kontakt, allt detta utan att manuellt behöva skicka och svara på dessa interaktioner.

  Det fantastiska med e-postmarknadsföring är att det nästan enbart är baserat på automatisering. Till skillnad från sociala medier behöver du inte ha någon som är dedikerad till detta varje dag.

  Men det kräver mycket planering. Den perfekta e-postmarknadsförings-kampanjen tar hänsyn till köparens resa och förutser "leadets" handlingar från intresse till köpbeslut.

  Med rätt automatiseringsverktyg kan du planera flödena och låta programvaran göra jobbet.

  Det är en utmärkt kanal för småföretag, de som känner sin publik och vikten av att analysera mätvärden.

  6. Marknadsförings-lösningar och tjänster

  Val av rätt lösningar för det mindre och växande företaget

  Sista punkten på listan är inte en marknadsföringsstrategi i sig, utan en typ av investering som kan vara avgörande för att nå framgång i allt det som behandlats hittills.

  Marknadsföringslösningar som tekniska plattformar, automatiseringsverktyg, analysverktyg och sociala medier, som hjälper mindre team med små budgetar att hantera kampanjer som kräver mer än de resurser som finns att tillgå, här gäller -"Don't work harder, work smarter"

  Marknadstjänster erbjuds av företag med nischad specialistkompetens och tillgång till olika verktyg för att stötta din affärsplan, men framförallt genomföra och mäta framgången i dina strategier.

  Fram till för några år sedan var det riktigt svårt för små företag att få tillgång till avancerade lösningar inom marknadsföring. Men med tillgången på lösningar som tjänst, minimeras behovet av stora investeringar vid ett tillfälle, och kan göras månadsvis.

  När allt kommer omkring, spelar storleken på ditt företag eller den tillgängliga budgeten en mindre roll nuförtiden.  För som tidigare nämndes är det som är avgörande med marknadsföring på nätet för småföretag, är att vara smart och innovativ.

  Om författaren

  Nikolas

  Nikolas står för kommunikation, struktur och passion, tre ord som betyder mycket för honom. Hans militära bakgrund bidrar till att vara ”doer” -mentalitet och resultatorienterat tankesätt. Nikolas är en inbiten optimist och lagspelare som alltid vill ta fram det bästa i varje lagmedlem. När bolag står inför ett utmanande förändringsarbete vill han vara en del av lösningen.
  Full bakgrundsprofil

  Anmäl dig här och få våra nyhetsbrev och utskick