Del 2 – Enkla vägen för att digitalisera företagets marknadsföring

0 kommentarer

av Nikolas 

February 3, 2021

Vad spelar sökordsmarknadsföring för roll för att digitalisera företagets marknadsföring ? Och hur skall de andra delarna av digital marknadsföring kopplas på och öka effekterna av SEO - marknadsföringen ?

6 områden som förstärker företagets digitala marknadsföring

I vår förra artikel introducerade vi begreppet sökordsmarknadsföring, SEM (SEO/SEM). Men detta är bara ett av de områden som ger stora möjligheter i det digitala genomförandet av marknadsföring.

  1. Search Engine Optimization (SEO)
  2. Content Marketing (CM)
  3. Social Media Marketing
  4. Google my business
  5. Email Marketing
  6. Marknadsföringstjänster (MA)

Vi fortsätter orienteringen runt de vidare delområdena

2. Content Marketing (CM)

Hur gör det lilla företaget Content Marketing ?

Att använda innehåll för att marknadsföra ditt företag är alltid en del av en bra SEO-strategi.  Men det är mycket mer än att använda rätt sökord.

Att producera relevant, användbart och attraktivt innehåll, det är på så vis ditt varumärke bygger identitet, personlighet och kännedom.

Innehållsmarknadsföring innebär planering och delning av inlägg, artiklar, nyheter, videor och alla typer av innehåll som appellerar direkt till din publik.

Denna typ av marknadsföring handlar inte bara om information utan också om timing och framförande.  Vad, hur och när du skriver måste du ta hänsyn till.

För de företag som inte kan skrapa ihop mängder med ”content”, bör strategin vara en blogg.

Där kan man dela instruktionsguider, tips, white papers, "How to - videos" och allt som är användbart för att hjälpa en beslutsfattare att överväga den produkt du säljer.

Frekvensen är viktig, så försök att ha minst 2 blogginlägg i veckan. Du kan använda sociala medier för att öka innehållets räckvidd och blanda gärna nya inlägg med "re posts" för att hålla dina läsare engagerade.

Men det viktigaste du strävar efter, är att vara ärlig och erbjuda tillförlitlig och relevant information som är till hjälp för mottagaren.

När ett varumärke successivt blir mer känt som en auktoritet, inom ett visst område, fastnar det på kundens näthinna. Även om kunderna inte köper någonting nu, kommer de att komma ihåg dig när tiden är mogen.

Fram till för några år sedan var det riktigt svårt för små företag att få tillgång till avancerade lösningar inom marknadsföring. Men med tillgången på lösningar som tjänst, minimeras behovet av stora investeringar vid ett tillfälle, och kan göras månadsvis.

När allt kommer omkring, spelar storleken på ditt företag eller den tillgängliga budgeten en mindre roll nuförtiden.  För som tidigare nämndes är det som är viktigt, med marknadsföring på nätet för småföretag, att vara smart och innovativ.

3. Social Media Marketing

För det lilla företaget med Social Media Marketing

Vi pratade om sociala medier som en förstärkare av ett befintligt inlägg, som en blogg, men det bör också behandlas som ett sätt att dela (sprida) och öka synligheten.

Som för alla andra i dessa nätverk är ditt företag där för att bygga relationer och att uppfattas som relevanta!

Social Media Marketing är fokuserad på personifieringen av ditt varumärke. Du bör vara tillgänglig för att svara på frågor, samt interagera med människor och ämnen som är kopplade till samma universum som ditt företag.

Det är alltid bra att ha någon dedikerad till denna roll i företaget, en Social Media Manager, - antingen en anställd eller en konsult. Sociala nätverk kräver ständiga interaktioner och att man följer trender.

Men det är aldrig så enkelt. Du kanske inte har teamet eller budgeten för det. Vad är lösningen då?

Återigen är det dags att vara strategisk. Att investera i verktyg som automatiserar och aggregerar social interaktion kan vara en bra lösning.

Även om budgeten är låg är det här rätt plats att spendera pengarna.

Sociala annonser är attraktiva, engagerande och kan hjälpa till att öka din leadgenerering i sociala mediakanaler.

Förresten, Instagram har visat sig vara särskilt givande i denna strategi.

Sammanfattningsvis så ger digital marknadsföring många möjligheter även för det mindre, växande och medelstora företaget. Många av de traditionella marknadsföringsåtgärderna saknar möjligheten till detaljerad mätning, uppföljning och analys. Vilket gör att även företag med begränsade resurser kan pröva olika åtgärder och få exakt kvitto på vad som ger bra effekter och vad som inte leverera den nytta företaget behöver.

Om författaren

Nikolas

Nikolas står för kommunikation, struktur och passion, tre ord som betyder mycket för honom. Hans militära bakgrund bidrar till att vara ”doer” -mentalitet och resultatorienterat tankesätt. Nikolas är en inbiten optimist och lagspelare som alltid vill ta fram det bästa i varje lagmedlem. När bolag står inför ett utmanande förändringsarbete vill han vara en del av lösningen.
Full bakgrundsprofil

Anmäl dig här och få våra nyhetsbrev och utskick